УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Српска Квочка

Достојевски је био визионар, и у овом одломку, горе. Као и у другим стварима. Европа и свет су ушле у тај „почетак“. Стотинак и нешто година касније. Читајући бележнице Достојевског, поново, у ствари, читам нешто иако давно записано, много боље, од наших данашњих и новина и књига. Електронска издања појединих новина пуна су коментара читалаца, који потврђују страшну истину: да је малени српски народ, доведен на ивицу биолошког опстанка, толико подељен, да то изгледа апсурдно. Подељен је верски,идеолошки, партијски: не само комунизам, не само екстремне идеологије, него и ислам, тј. дуго турско ропство, оставили су неизбрисиве трагове на менталитет, народни живот, историју, душу. Новине су смеће, поједини електронски медији су смеће, награђиване књиге су смеће – овде би комуналцима требало децинија да све то почисте, али то би било - бојим се - узалудно, јер би убрзо и после тога, ако буде било и тада Срба, опет у неком маскираном облику проговорила квочка из овог народа, коме припадам. Овом народу као да је то постало знак препознавања да производи друге народе....

=извор:>Читајући бележнице Достојевског поново

ЛеЗ 0007317

четвртак, 06. октобар 2016.

Веровали или не - ГДЕ СМО, ЗАШТО...ГОДИШЊИЦА ИБАРСКЕ Вук Драшковић пише за "Блиц": ГДЕ СМО, ЗАШТО
Вук Драшковић
...Телеграме осуде атентата шаљу ми Константин Мицотакис, Игор Иванов, Јоргос Папандреу, Дора Бакојани, Романо Проди, Мадлен Олбрајт, Хавијер Солана... телефонирају у Будву из Јелисејске палате, из Брисела, из централе УН у Њујорку, из Беле куће, из Даунинг стрита... Из Београда, међутим, нема ни телеграма ни телефонских позива. Јавио ми се једино Жарко Кораћ. Нико од лидера ДОС-а не осуђује злочин. Напротив. "Вуку се десила приватна несрећа и он не сме да извлачи политички профит из ње", каже Војислав Коштуница. "Све је мутно и сумњиво", каже Ђинђић. Србија је поверовала. Више од 600.000 традиционалних гласача СПО-а напустило је СПО.
"Не знам који је историјски тријумф ДОС-а већи, пораз Милошевића или слом СПО-а", изјављује Зоран Ђинђић.
Били су то звездани тренуци стратегије да "у политици нема морала" коју је Зоран Ђинђић, још доста пре Ибарске магистрале и будванског атентата, демонстрирао за трајања тромесечних демонстрација славне коалиције Заједно (СПО, ДС, ГСС) '96. и '97. године. На тргу, код Кнеза, громовито је претио Милошевићу, а кад ноћ падне одлазио на састанке са шефом ДБ Јовицом Станишићем и Милорадом Вучелићем, шефом ТВ Бастиље, и на тајне договоре са Милошевићем! Исход знамо. ДС и странка Весне Пешић бојкотују парламентарне и председничке изборе на којима би, извесно, победила коалиција Заједно.
Из КОМЕНТАРА уз овај чланак:

~иван : колико ја знам, спо је је странка са најдужом коалиционом сарадњом управо са спс - од момента кад им је слоба дао београд 1997. године (и ту су били у коалицији и делили највећи колач у србији), па све до данас. Да подсетим - то је било и пре и после ибарске магистрале.

Саша Митровић : Нисмо ни свесни колика је Вук људска величина...громада... За разлику од дежурних пљувача он је човек...

~БоскоНС : Пази русио си Слобу са Вуцицем и Николицем на функцијама, и онда си усао у коалицију са њима??? У НС-у ти се распао градски одбор, сви отисли у друге странке.

~Правда : Ти си Слоби јаму копао па сам у њу пао. тако ти и треба

~Ранко ка ~радикал: Камо среће да је и у Влади. Бар бих знао да ова власт дефинитивно гура Србију напред. Овако Дачић у Влади, Вук ван ње - у најмању руку забрињавајуће.


~Радеко Илкиц ка ~Морава: Данас и најљући Вукови противници и критичари прихватају његову политику. Као Карађорђе не можемо, као Милош данас морамо.

     = извор: БЛИЦ

Нема коментара:

Постави коментар