ДЕВЕТ СВАСТИКА

ДЕВЕТ СВАСТИКА
СУНЧАНИ КРСТ. НЕБЕСКИ КРСТ. СВЕТОЧ. КОЛЕДНИК. ДУШЕВНА СВАСТИКА. СВАРОЖИЧ. СТРИБОЖИЧ. ВЕДАМАН. ВАЛКИРИЈА

Kosmički institut „Kopelius“ Stanislava Vinavera

Изабрано из дневне штампе, или електронских медија......
..
..ВЕЗА СА ЗЛИМ ВОЛШЕБНИЦИМА?

         Јатаци ми  пишу - о неписменима који састављају спискове за ликвидацију у нашем селу на Балкану, и ноћу чисте терен, кућу по кућу, па кога увате, моткама га успавају.
        Јатаци ми шаљу своја писма по јатацима из снова!
        Зато овамо на северним језерима волим да спавам и да сањам. И тако: видим једну ливаду, на којој сам одрастао, гле, сада је то парлог, кроз који вијуга макадам. Пут иде од реке до једне веће камаре песка, што је препречила пут кроз наше имање... Али ја не полазим тим путем, него обалом низ реку. Појављује се један крупан петао, који ме заобилази у широком луку. Застајем крај једног дебла српског бреста, глатке коре, који једва да би обухватили седам-осам раширених руку људи... Али људе не видим, не! 
       Појављује се још један петао, крупнији, црвен, који крешти, иако га нико не напада! И онда ниско лети изнад реке и прелеће на другу обалу оквашена репа. И тамо наставља да крешти. Шта значи тај петао? Не кукукуриче, него одступа и крешти, као да га витла шет-шест лисаца. Лисце наравно не видим, у жбуњу су притајени.
      Онда се појављује Рајска река, са многим спрудовима, који су изронили због незапамћене суше! Гле, на тим спрудовима урођеници скачу и цртају по шљунку: Објавио сам хиљадиту глупост! Рајска река пресушује! 
       Други се клања Светој Петки, онај што је у младости писао реферате против побожних у свом тамном вилајету! Врднуо човек подетињио под старост. Али није једини!
        На тим новим спрудовима Рајске реке која коначно нестаје има на стотине и хиљаде таквих, који не знајући шта би са својим рукама, језиком, гласом, дугим даном у празнини, исцртавају своје будалаштине, или сећања, или искуства, ако више волите, по својим спрудовима, као плаћеници Пресбироа мрачне прошлости.
       И све те амбициозне и маторе бленте не посустају, цртају, вичу, намећу, чак и кад дођу гробари да их спакују у суђени сандук, деру се, њачу као магарци....
       Има и оних на мањим спрудовима, кусих, који им довикују, тако брате, алал вера! У мозак су им утиснули да аплаудирају онима испред себе, изнад себе... 
       Јуче и прекјуче јуришници и гласноговорници Кусе Парије, данас богомољци, делови секте, шта би друго?
        Изнад тих нових спрудова Рајске реке што пресушује лети онај други описани крештави петао - веза са злим волшебницима? 
         Тамна су писма мојих јатака из завичаја, још тамнија јесу писма јатака из снова!
          Почели су да се вампире не само мртви, несмирени, недавно упокојени, већ и живи, сви наши тзв. пријатељи и душмани...
          Јој! Много је ружна слика на свим тим безбројним спрудовима, малим и великим, где ђипају неписмени и писмени, голи и космати, живи и мртви, мртви и живи, као мрави у неком још неописаном рату мрава, скупљајући своје мртве и носећи их негде, где?
         Кад се пробудим из тих мучних снова на северу Европе, и покушавам да листам електронске новине, или поједине тзв. друштвене мреже, блогове, сајтове, или друге шарене лажи, и полигоне милиона електронских мрава, одједном видим фантасмагорију човечанства, гору од свих грозоморних снова које сам сањао у детињству, у младости, јуче и прекјуче, гасим компјутер и враћам се у кревет да сањам, да видим шта ми пишу јатаци моји из завичаја и јатаци из снова!
         
       ЛеЗ 0016508   Okasion.
Izveštavam poštovane mušterije da mi je prispela jedna partija novih vaseljena u raznim bojama, svemira malih i velikih i prvoklasnih haosa, i da ću ih krčmiti na malo i veliko po znatno spuštenoj ceni.
Vršim opravke starih svetova, instaliram svetske gromobrane i zvučne kataklizme.
Veza sa zlim volšebnicima.
Kosmički institut „Kopelius“
Stanislava Vinavera.
  (Станислав Винавер: видети више: >>>>>>>>>  )

КОКОЊЕШТЕ
Уз чланак  Гашић уместо Вучића на челу Бироа?
Аутор: Јелена Церовина уторак, 08.11.2016. у 22:00
Пар коментара:

KADROVSKA PROBLEMATIKA пре 10 сати  U većini evropskih država Predsednik saveta za nacionalnu bezbednost je ili Potpredsednik Vlade (koji je po struci PRAVNIK ?) ili Ministar PRAVDE (gđica Nela Kuburović ?!). Zato je u EU jedan od najvažnijih uslova za Ministra pravde da je iskusni pravnik sa najmanje 45 godina starosti, koji ima porodicu..

Dragan пре 10 сати  Nek nam je Bog u pomoci kad vidim ovu skupinu (Izuzev Sefa Bia i Generala i obavestajaca)

svetlana пре 10 сати Napisao meni jedan naš komentator "artiljerac" da je igrao u Abreaševićima kukunješte, ja znam za kokonješte, ali nema veze, e sada ćemo mi svi izgleda u Srbiji igrati u folkloru, kukunama kako njište.

...
ЛеЗ 0008458  


Нема коментара:

Постави коментар