УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Српска Квочка

Достојевски је био визионар, и у овом одломку, горе. Као и у другим стварима. Европа и свет су ушле у тај „почетак“. Стотинак и нешто година касније. Читајући бележнице Достојевског, поново, у ствари, читам нешто иако давно записано, много боље, од наших данашњих и новина и књига. Електронска издања појединих новина пуна су коментара читалаца, који потврђују страшну истину: да је малени српски народ, доведен на ивицу биолошког опстанка, толико подељен, да то изгледа апсурдно. Подељен је верски,идеолошки, партијски: не само комунизам, не само екстремне идеологије, него и ислам, тј. дуго турско ропство, оставили су неизбрисиве трагове на менталитет, народни живот, историју, душу. Новине су смеће, поједини електронски медији су смеће, награђиване књиге су смеће – овде би комуналцима требало децинија да све то почисте, али то би било - бојим се - узалудно, јер би убрзо и после тога, ако буде било и тада Срба, опет у неком маскираном облику проговорила квочка из овог народа, коме припадам. Овом народу као да је то постало знак препознавања да производи друге народе....

=извор:>Читајући бележнице Достојевског поново

ЛеЗ 0007317

Joooooj!

Joooooj!Изабрано из дневне штампе, или електронских медија......


..
..

КОКОЊЕШТЕ
Уз чланак  Гашић уместо Вучића на челу Бироа? 
Аутор: Јелена Церовина уторак, 08.11.2016. у 22:00
Пар коментара:

KADROVSKA PROBLEMATIKA пре 10 сати  U većini evropskih država Predsednik saveta za nacionalnu bezbednost je ili Potpredsednik Vlade (koji je po struci PRAVNIK ?) ili Ministar PRAVDE (gđica Nela Kuburović ?!). Zato je u EU jedan od najvažnijih uslova za Ministra pravde da je iskusni pravnik sa najmanje 45 godina starosti, koji ima porodicu..

Dragan пре 10 сати  Nek nam je Bog u pomoci kad vidim ovu skupinu (Izuzev Sefa Bia i Generala i obavestajaca)

svetlana пре 10 сати Napisao meni jedan naš komentator "artiljerac" da je igrao u Abreaševićima kukunješte, ja znam za kokonješte, ali nema veze, e sada ćemo mi svi izgleda u Srbiji igrati u folkloru, kukunama kako njište.

...
ЛеЗ 0008458  


Нема коментара:

Постави коментар