ДЕВЕТ СВАСТИКА

ДЕВЕТ СВАСТИКА
СУНЧАНИ КРСТ. НЕБЕСКИ КРСТ. СВЕТОЧ. КОЛЕДНИК. ДУШЕВНА СВАСТИКА. СВАРОЖИЧ. СТРИБОЖИЧ. ВЕДАМАН. ВАЛКИРИЈА

петак, 27. септембар 2024.

Душебрижници и лицемерје

 Много има душебрижника, од бивших (рас)попова, људи са маском, до двојних и тројних личности; а лицемерје надире као Нови потоп.

Много има умишљених, уображених, можда и душевно болесних, или скренулих, и всаким даном их је све више. Срби имају пословицу:"Ум за морем, а смрт за вратом". Те пословице, у целини узев, трезор су знања и искуства стицаног хиљадама година.

Са једне од друштвених мрежа добијам све чешће предлоге и позив да прегледам неке од публикованих сликовних афоризама, сентенци, осврта, глупости, вулгарности, међу којима има и фотографија скоро порнографских. У суштини, на интернету има свега и свачега; порнографије на претек; и вероватно је посећеност таквих сајтова много већа од блогова и сајтова тзв. дужебрижника и прикривених лицемера. Интернет нам краде време, а понекима зацрни живот. Много шта на интернету има, што превазилази сваку меру - од споменуте индустрије порнографије, која ни од чега не преза, до шпијунирања, лова наивних слонова, а на неким мрежама се популаризује љубав према животињама, посебно према псима, коњима, козама, итд. Понекад и понегде покушавају да неки сајтови прогурају и зоофилију; у риму су постојале јавне куће са животињама - Рим су уништили варвари, али никад до краја...

Љубав и пријатељство су ретки; љубав кратко траје, пријатељства престају због неколико ствари - лагања, неповерења, превртљивости.

Љубав и пријатељства су ненадокнадиви, немају замену; али многи људи и жене, покушавају да пронађу утеху у сурогату, алколизму, зоофилији, и другим покушајима. 


 


Хиљаду пута, милион пута, милијарду пута поновите овај налог. Не лажите себе ни друге. Не измишљајте...топлу воду.


Да, да! Али, у једном тренутку полудим и помислим - ако већ волиш животиње, посебно пса и коња - онда их одгајај и воли, кад пођеш своме коњу пре него га узјашеш, ако си вична јахању! дај му коцку шећера. И онда је то твоја ствар и твој нови живот. Живи га!

Не умишљај!И не лажи! Никога.






Ова тема нема краја....

Нема коментара:

Постави коментар