ДЕВЕТ СВАСТИКА

ДЕВЕТ СВАСТИКА
СУНЧАНИ КРСТ. НЕБЕСКИ КРСТ. СВЕТОЧ. КОЛЕДНИК. ДУШЕВНА СВАСТИКА. СВАРОЖИЧ. СТРИБОЖИЧ. ВЕДАМАН. ВАЛКИРИЈА

четвртак, 2. март 2017.

КВАКА 0001

или кратак одломак из чланка  За десет година буџет за културу 1,7 одсто и неколико првих ракоментара 
....У разговору са новинарима министар културе је подсетио да је мандат претходном Националном савету за културу истекао у јануару прошле године и да ће се предлог за формирање новог састава ускоро наћи на седници Владе Србије. Вукосављевић је најавио да ће Музеј савремене уметности бити отворен 20. октобра уколико их у тој намери не спречи „нека виша сила”. Поводом потраживања уметничких дела од Србије, Вукосављевић је поменуо да Словенија има списак од 300 дела, јер они наступају са ставом да свако уметничко дело које је урадио неки словеначки уметник припада њима. „То не опредељује правни акт, правни посао по коме се неко дело нашло у нечијем власништву или државини”, рекао је Вукосављевић.Коментаришући атмосферу у медијима Вукосављевић је рекао: „Сматрам да је атмосфера добра, свако има право да оснује медиј, свако има право да пише на начин на који пише. Наша надлежност није ни да се мешамо да ли ће неки медиј бити наклоњен некој политичкој опцији”, казао је Вукосављевић, додавши да је доста урађено на заштити новинара, али је приметио и сурове законе тржишта са којима се медији суочавају.
Он је рекао да квалитет медијског садржаја, као ни материјални статус новинара није у надлежности Министарства културе и информисања.
„Наше је да стварамо да законски оквир у коме медији послују буде добар, активан, позитиван, да нема цензуре, да нема прогона”, рекао је министар културе. „Ситуацију у медијима, изузимајући финансијски део, оцењујем као неспутану.”
На питање како види изложбу „Нецензурисане лажи” коју је приредила Служба за информисање Српске напредне странке, Вукосављевић је рекао да је види „као прес клипинг” .


.... КОМЕНТАРИ:

Emilinijanumпре 2 дана  U nacionalnom savetu za kulturu bi trebalo da se nalazi neko od naših najboljih satiričara. Ako im svet priznaje visoku vrednost, trebalo bi da to čini i Srbija. Aforizmi najpoznatijih srpskih aforističara: Baljka, Todorova, Popovića, Nestorovića trebalo bi da budu prevedeni o trošku države, za njenu dobit.

Нема коментара:

Постави коментар