УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Српска Квочка

Достојевски је био визионар, и у овом одломку, горе. Као и у другим стварима. Европа и свет су ушле у тај „почетак“. Стотинак и нешто година касније. Читајући бележнице Достојевског, поново, у ствари, читам нешто иако давно записано, много боље, од наших данашњих и новина и књига. Електронска издања појединих новина пуна су коментара читалаца, који потврђују страшну истину: да је малени српски народ, доведен на ивицу биолошког опстанка, толико подељен, да то изгледа апсурдно. Подељен је верски,идеолошки, партијски: не само комунизам, не само екстремне идеологије, него и ислам, тј. дуго турско ропство, оставили су неизбрисиве трагове на менталитет, народни живот, историју, душу. Новине су смеће, поједини електронски медији су смеће, награђиване књиге су смеће – овде би комуналцима требало децинија да све то почисте, али то би било - бојим се - узалудно, јер би убрзо и после тога, ако буде било и тада Срба, опет у неком маскираном облику проговорила квочка из овог народа, коме припадам. Овом народу као да је то постало знак препознавања да производи друге народе....

=извор:>Читајући бележнице Достојевског поново

ЛеЗ 0007317

четвртак, 18. децембар 2014.

Грешка / Винко Шелога

Господине Лукићу, пријатно сам изнађен неочекиваним објављивањем мојих фотографија у ЗАВЕТИНАМА. Хвала вам.
Редовно читам Заветине. Дивим се вашим енциклопедијским пословима и стваралаштву. Не јављам се често јер немам чиме, а не желим ни да будем досадан.
Тренутно припремам за штампање књигу прозе писца Владислава Веселиновића Тмуше ( Пријепоље 1888- Сарајево 1954), са библиографијом. То морам завршити у децембру. После тога ћу покушати да уредим своју збирку песама. Време ми откуцава.

                Много поздрава и најбољих жеља.
                Да будете у наредној години здрави, да завршите све започето и отворите нове успешне послове, много идеја остварите.
                Винко Шелога, Пријепоље

Нема коментара:

Постави коментар