ДЕВЕТ СВАСТИКА

ДЕВЕТ СВАСТИКА
СУНЧАНИ КРСТ. НЕБЕСКИ КРСТ. СВЕТОЧ. КОЛЕДНИК. ДУШЕВНА СВАСТИКА. СВАРОЖИЧ. СТРИБОЖИЧ. ВЕДАМАН. ВАЛКИРИЈА

четвртак, 26. март 2015.

- Srpski komunisti uhvatili su u klopku Dražu Mihailovića, vođu velikosrpske buržoazije i zaklali ga zubima - napisao je Vladimir Dedijer u svom pismu Petru Stamboliću



- Srpski komunisti uhvatili su u klopku Dražu Mihailovića, vođu velikosrpske buržoazije i zaklali ga zubima - napisao je Vladimir Dedijer u svom pismu Petru Stamboliću



Foto: Wikimedia
Akademik, publicista, učesnik narodnooslobodilačke borbe i jedan od odanih saradnika Josipa Broza Tita Vladimir Dedijer uputio je pismo narodnom heroju Jugoslavije i predsednikuPredsedništva SFRJ pismo u kome iznosi mnoge tvrdnje, pa i onu do sada skrivenu da su vođu četničkog pokreta Dragoljuba Dražu Mihailovića partizani “zaklali zubima”. Telegraf.rs vam ekskluzivno donosi ovu prepisku i prvi put je objavljuje u srpskim medijima!
27. aprila 1987. godine poznati funkcioner komunističke jugoslavije Vladimir Dedijer pisao je svom “drugu” Petru Stamboliću, a ova prepiska do sada bila je skrivana daleko od očiju javnosti.
U pismu dragom Peri, kako Dedijer oslovljava Stambolića navode se mnoge stvari koje su do sada bile dobro čuvane pod oznakom “državna tajna”, a među njima je i tvrdnja Titovog potpukovnika u rezervi da su partizani “zubima zaklali Dražu Mihailovića”.
Foto: Miloslav Samardžić / Pogledi.rs


Dedijer je u ovom pismu otvorio dušu svom ratnom saborcu Petru Stamboliću, s kojim je zajedno ratovao i kojeg poziva da objavi memoare, jer ono što on zna to svi građani Jugoslavije MORAJU SAZNATI.
– Srpski komunisti uhvatili su u klopku Dražu Mihailovića, vođu velikosrpske buržoazije i zaklali ga zubima – piše Dedijer.
Ovu prepisku dva odana saradnika Josipa Broza Tita objavile su “Srpske novine“ iz Čikaga – glasilo OSČ “Ravna Gora“, u broju 684. za mart 2015. godine.
Ukoliko želite da saznate vše o ovim detaljima možete to uraditi ovde: